Търсене на ресурси

Търсене по ключова дума
Guided search

ВАЖНО е да знаете, че всички ресурси, които вие лично публикувате в СЕЛМИРА или изпращате по е-мейл, за да бъдат публикувани от ваше име, ще бъдат достъпни за ползване от другите потребителина СЕЛМИРА под лиценз Криейтив Комънс 2.5 (Creative Commons 2.5) -"Признание-Споделяне на споделеното 2.5"

1. Търсене по КЛЮЧОВА ДУМА Изпишете съответна дума или комбинация от думи в полето за търсене.

2. Търсене по КАТЕГОРИИ

Всички ресурси публикувани в СЕЛМИРА са класирани в  речници.

Търсенето по КАТЕГОРИЯ става като кликнете на една от  категориите в дясната колона, която отговаря на търсеният от вас ресурс.

После постепенно филтрирате резултатите с посочване на други категории от списъка, за да филтрирате намираните резултати.

ВАЖНО: тази функция за ТЪРСЕНЕ има така нареченият "евристичен ефект", защото докато търсите по тема вие може да срещнете ресурс, който ще ви бъде полезен, но за чието съществуване вие не предполагате!

3. Търсене по ТАГОВЕ

Любимото на всички "лесно" търсене - това са свободно изписани ключови думи (tags) от съдържанието на ресурсите. Те ще улеснят търсенето в случай, че нямате възможност да формулирате точни ключови думи или не знаете точно, в която категория попада търсеният от вас ресурс.