Съветник

Колелото- полезно и приятно

Ако си мислите, че запазването на хубавата фигура се постига с цената на дълги упражнения във фитнеса, дълбоко се лъжете. Има и много по-приятен начин, който обаче често се пренебрегва.

Автор: 
klara92
Година: 
2010
Източник: 
http://www.dolceta.eu/bulgaria/Mod5/spip.php?rubrique116

Мисъл. Зависимост на човека от нея. Осъзнаване.

Според мен, мисълта играе много важна роля в човешкия живот. Всичко, което преживяваме го преживяваме с мисълта. Всичко, което осъзнаваме го осъзнаваме с мисълта. Мисля, че мислим постоянно. Когато спим сънуваме, а това е вследствие на преживяванията ни, представите ни, мечтите ни-има таква версия, на която засега подръжавам. Според някои ролята на съня е да разрешава неразрешените проблеми(или да помага), което потвърждава идеята, че и докато спим мислим. Мисля, че мисленето се дели на подсъзнателно и съзнателно. Подсъзнателно мислим много по-бързо.

Автор: 
Денис Антонов
Година: 
2010
Източник: 
Лично

Интервю с хора с увреждания

Общи насоки Преди всичко, имайте предвид, че хората с увреждания са хора – както всички останали. Добре е да не подхождате към всички хора с еднакъв тип увреждане по абсолютно еднакъв начин. Ако не знаете какво да кажете или направите, позволете на човека с увреждане да ви помогне. Вместо да правите предположения, по-добре е да попитате какво и как да правите, какъв начин за комуникация да използвате, каква помощ да предложите. Самият човек с увреждане е най-правилният ви съветник.
Автор: 
Jobtiger
Година: 
2010
Източник: 
Оригинален източник

Ценeте хартията

Зеленият начин на живот очевидно се превръща в мода. Това е и най-сигурният начин да добие по-голяма популярност, да се превърне във всекидневие. Какво трябва да правим, за да бъдем еко-модерни? Отговорът е много прост – гледай какво прави баба ти. За тези, чиито баби са още млади (и не-зелени), разказваме. Да сте виждали баба да изхвърля хартия? – Никога!
Автор: 
Екокаталог
Година: 
2010
Източник: 
Екокаталог

Как да оценим и да предоговаряме предложение за работа

Предоговарянето на предложение за работа е трудно за много кандидати, тъй като трябва точно да се дефинират очакванията спрямо работодателя по отношение на възнаграждения и условия. Целта, от една страна, е да не сме прекалено взискателни и смели в исканията си, а от друга - да не се подценяваме. Как да се справите с тази задача:
Автор: 
JobTiger.bg
Година: 
2010
Източник: 
http://www.jobtiger.bg/careerlib.php?id=208&ln=2

Как да оценим и да предоговаряме предложение за работа

Предоговарянето на предложение за работа е трудно за много кандидати, тъй като трябва точно да се дефинират очакванията спрямо работодателя по отношение на възнаграждения и условия. Целта, от една страна, е да не сме прекалено взискателни и смели в исканията си, а от друга - да не се подценяваме.

Как да се справите с тази задача:

Автор: 
JobTiger.bg
Година: 
2010
Източник: 
JobTiger.bg

Ефективното общуване

Ефективното общуване
Качеството на нашия живот се определя от качеството на взаимоотношенията ни с другите хора. Те пораждат най-големите ни радости , както и най-голямата ни мъка. Аз-ът може да бъде усъвършенстван единствено чрез “ние”. Естественото поведение и искреността спрямо себе си е най-доброто поведение. Когато сме искрени с другите, нараства откритостта и доверието, комуникацията се осъществява с или без думи. Думата остава без значение, смисълът е в хората.

Автор: 
Мария Няголова - обучител
Година: 
2010
Източник: 
МИКЦ Добрич

Как да общуваме ефективно - асертивното поведение

            Асертивното поведение

Автор: 
Мария Няголова - обучител
Година: 
2010
Източник: 
МИКЦ Добрич

Личната помощ – гарант за право на хората с трайни увреждания да живеят независим и достоен живот

(по материали на Европейския център за най-добри практики в личната помощ)

Автор: 
из материали на НПО на хора с увреждания, борещи се за човешки права и независим живот
Година: 
2009
Източник: 
Работна група

ВАЖНО е да знаете, че всички ресурси, които вие лично публикувате в СЕЛМИРА или изпращате по е-мейл, за да бъдат публикувани от ваше име, ще бъдат достъпни за ползване от другите потребителина СЕЛМИРА под лиценз Криейтив Комънс 2.5 (Creative Commons 2.5) -"Признание-Споделяне на споделеното 2.5"

Syndicate content