Европейският младежки поп-рок конкурс "Сарандев" Добрич'2010 - регламент

Европейският младежки поп-рок конкурс "Сарандев" Добрич'2010 преминава в два етапа:
Първи етап - до 21 април 2010 г.
Заявки за участие и CD с демозаписи се приемат до 10.04.2010 г. Селекционна комисия /част от международното жури на конкурса/ прослушва демозаписите и допуска до 15 участника от всяка възрастова категория в конкурса за индивидуални изпълнители и до 10 в конкурса за нова българска авторска поп песен. Организаторите се задължават да уведомят допуснатите до Втория етап до 21.04.2010 година.

Втори етап - два тура -
12 и 13 май 2010 г.
14 май - Гала концерт и връчване на наградите

Конкурсът е отворен за млади хора - индивидуални изпълнители в три възрастови категории от 11 до 30 години /навършени до 31.12.2010 г./:

Първа категория - 11 - 15 години
Втора категория - 16 - 19 години
Трета категория - 20 - 30 години

В раздела за нова българска авторска поп песен могат да вземат участие автори и изпълнители на възраст от 18 до 35 години /навършени до 31.12.2010 г./

Заявките за участие в Първия етап на конкурса се изпращат до 10 април 2010 г.

Участниците в конкурса за индивидуален изпълнител изпращат демозаписи със свои изпълнения, като е желателно, демозаписът да е на българска език за българите и на родния език за чужденците.
Не е задължително песента, с която се представя участника на Първия етап да е конкурсната песен.
Участниците в конкурса за нова българска авторска поп песен изпращат заявка за участие до 10.04.2010 г. Желаещите да участват в конкурса трябва да изпратят творбата записана на CD или касета и данните на авторите /текст, музика и аранжимент/ заедно с декларация по приложен образец и хартиен носител на текста.
В конкурса за нова българска авторска поп песен могат да бъдат представени само произведения, които не са публично или медийно изпълнявани и издавани до деня на конкурса.
Вторият етап на конкурса за индивидуални изпълнители, преминава в два тура: Първи тур - 12 май - всички допуснати участници изпълняват по една песен - задължително на български за участниците от България, а за участниците от чужбина - песен на родния си език. До Втори тур се допускат до 7 участника от възрастова категория. Втори тур - 13 май - участниците изпълняват една песен по избор, различна от първата вечер.
Вторият етап на конкурса за нова българска авторска поп песен преминава на 13 май. Авторският екип, може да бъде представляван от един свой представител, който има писменна декларация за съгласието на другите.
Във Вторият етап на конкурса песните се изпълняват на живо с музикален съпровод, записан върху CD или касета.
Участниците допуснати до Вторият етап се оценяват от международно жури, в което влизат мега-звезди на българската естрада, известни композитори, директори на музикални фестивали, продуценти в България и чужбина.

Такса за участие на допуснатите до Втория етап:
- за индивидуални изпълнители - 30 лева
- за нова българска авторска поп песен - 50 лева
Таксите се заплащат в деня на конкурса /при регистрация на участниците/

Награден фонд - 5 000 лева
Присъжда се Grand prix - Награда "Сарандев" и по 3 награди във всяка възрастова категория при индивидуалните изпълнители и 3 награди за нова българска авторска поп песен /музика, аранжимент, текст и изпълнение/.
Grand prix - получава статуетката на конкурса
Всички участници в конкурса получават специални грамоти от Организационния комитет.

От ТУК може да свалите пълния пакет с документи.

Автор: 
МИКЦ Добрич
Година: 
2010
Източник: 
МИКЦ Добрич

ВАЖНО е да знаете, че всички ресурси, които вие лично публикувате в СЕЛМИРА или изпращате по е-мейл, за да бъдат публикувани от ваше име, ще бъдат достъпни за ползване от другите потребителина СЕЛМИРА под лиценз Криейтив Комънс 2.5 (Creative Commons 2.5) -"Признание-Споделяне на споделеното 2.5"