Български

Колелото- полезно и приятно

Ако си мислите, че запазването на хубавата фигура се постига с цената на дълги упражнения във фитнеса, дълбоко се лъжете. Има и много по-приятен начин, който обаче често се пренебрегва.

Автор: 
klara92
Година: 
2010
Източник: 
http://www.dolceta.eu/bulgaria/Mod5/spip.php?rubrique116

Пътеводител за успешна криера

Работно помагало "Пътеводител за успешна кариера" е насочено към ученици, студенти и младежи, които планират своето бъдеще, както в професионален, така и в личностен план. en.calameo.com/read/0001926987541a325b040  . Упражненията, които са използвани в изданието са популярни в практиката на кариерното консултиране.
Автор: 
Таня Терзийска-Кунева
Година: 
2010
Източник: 
Selfinvest

Мисъл. Зависимост на човека от нея. Осъзнаване.

Според мен, мисълта играе много важна роля в човешкия живот. Всичко, което преживяваме го преживяваме с мисълта. Всичко, което осъзнаваме го осъзнаваме с мисълта. Мисля, че мислим постоянно. Когато спим сънуваме, а това е вследствие на преживяванията ни, представите ни, мечтите ни-има таква версия, на която засега подръжавам. Според някои ролята на съня е да разрешава неразрешените проблеми(или да помага), което потвърждава идеята, че и докато спим мислим. Мисля, че мисленето се дели на подсъзнателно и съзнателно. Подсъзнателно мислим много по-бързо.

Автор: 
Денис Антонов
Година: 
2010
Източник: 
Лично

Как работихме по време на семинара “Приятелство, любов, секс”

Съдържание: 1) Загряващо упражнение: Участниците са седнали в кръг един до друг.Задачата беше за най-кратко време да се подредят по азбучен ред., макар и непознати, в рамките на 3 мин. Участниците се подредиха по правилния начин. Последваха въпроси: Лесно ли се случи това? Какво е тяхното настроение, как се чувства всеки един от тях в непознатата група. 2. Запознаване „Човече"
Автор: 
Мария Няголова - психолог
Година: 
2010
Източник: 
МИКЦ Добрич

Национален младежки конкурс "Моят незабравим доброволчески спомен"

До 25 Май всички добротворци на възраст до 25 години могат да вземат участие със своя творба в първия по рода си Национален Младежки Литературен Конкурс “Моят незабравим доброволчески спомен”, организиран от Ученическото благотворително дружество към НГДЕК с подкрепата на много изявени организации и фирми. Част от наградите са: участие в приключенски лагер, книги, билети за театър, материали за художници, тениски и шапки и какво ли още не.
Автор: 
Маги назер
Година: 
2010
Източник: 
www.dobrovolci.ning.com
Пълен текст: 

Образователна игра "Активил"

 Сдружение „Младежки алианс – Варна” създаде он-лайн игра. Играта се казва „Активил” и можете да я намерите на адрес: http://activille.yav-bg.org/. Активил е платформа базирана на идеята за неформално образование и е насочена към деца на възраст между 12 и 15 години.

Автор: 
Сдружение "Младежки алианс-Варна"
Година: 
2010
Източник: 
Сдружение "Младежки алианс-Варна"

Интервю с хора с увреждания

Общи насоки Преди всичко, имайте предвид, че хората с увреждания са хора – както всички останали. Добре е да не подхождате към всички хора с еднакъв тип увреждане по абсолютно еднакъв начин. Ако не знаете какво да кажете или направите, позволете на човека с увреждане да ви помогне. Вместо да правите предположения, по-добре е да попитате какво и как да правите, какъв начин за комуникация да използвате, каква помощ да предложите. Самият човек с увреждане е най-правилният ви съветник.
Автор: 
Jobtiger
Година: 
2010
Източник: 
Оригинален източник

Разликата между високото образование и високата квалификация

Когато се заговори за висококвалифицирани специалисти, в България първата представа е висшисти. А това не е задължително така.
Автор: 
Jobtiger
Година: 
2010
Източник: 
Оригинален източник

Най-големите саботьори в работата

Помислете колко често по време на работа проверявате личния си мейл, губите време в безсмислени неща или си говорите с колегите. На пръв поглед тези неща едва ли може да се каже, че провалят работния ви ден, но въпреки това минутите се трупат. Всъщност, изчислено е, че средно човек губи по около два часа от работния си ден и то, без да включваме времето за обяд.
Автор: 
Jobtiger
Година: 
2010
Източник: 
оригинален източник

ВАЖНО е да знаете, че всички ресурси, които вие лично публикувате в СЕЛМИРА или изпращате по е-мейл, за да бъдат публикувани от ваше име, ще бъдат достъпни за ползване от другите потребителина СЕЛМИРА под лиценз Криейтив Комънс 2.5 (Creative Commons 2.5) -"Признание-Споделяне на споделеното 2.5"

Syndicate content