Ерата на глупостта - филм за бедствията от промените в климата

The Age of Stupid или Ерата на глупостта. нещо, което ще се случи в още 45 държави и 550 киносалона в настощия ден. Това е един филм за бедствията от промените в климата, който си поставя за цел да спаси Земята от разрушаване.

Филмът бива определян като хибрид от драма, документален филм и анимация. действието се развива в бъдещата 2055, когато климатичните промени вече са опустошили Земята. 89 минути от погледа на 2055 година.

в ролята на възрастния мъж, който живее сам в опустошения свят е Пийт Постълуейт. във филмът той е основателят на Световния архив, хранилище в Арктика, където ледовете вече са се разтопили и където се съхраняват всички постижения на човечеството с надеждата, че планетата един ден ще бъде отново обитаема. Пийт събира новини и документални филми от периода 1950 - 2008, за да подготви послание, което да покаже какви грешки са допуснати хората на Земята и защо. гледайки архивен запис от 2008, той се пита: Защо не спряхме промените в климата, когато имахме шанс да направим това?

във филмът се преплитат историте на още 6 души, снимани в различни точки на света : САЩ, Великобритания, Индия, Нигерия, Ирак, Йордания, Алпите :

Алвин Давърни е палеонтолог, който е спасил 100 души след урагана Катрина, известен през 2055 като едно от важните събития, свидетелстващи за промяната на климата.

Йех Уадия живее в Мумбай, Индия и прави планове да основе нова ниско тaрифна авиокомпания и успява да превози 1 милион индийци.

Лейфа Малеми живее в абсолютна бедност в малко селце в Нигерия, откъдето Shell черпи нефт за десетки милиони долари всяка седмица. Тя мечтае да стане доктор, но лови риба във водите, замърсени с нефт, за да събере пари.

Джамила Байуд е на 8 години и е бежанка от Ирак, която живее на улицата в Йордания, след като домът й е разрушен, а баща й убит по време на инвазията на САЩ през 2003. Тя се опитва да помогне на по-големия си брат, да преминат границата и да са в безопасност.

Пиърс Гай е специалист по вятърни генератори.

Фернан Паро е 82 годишен планински водач от Франция, свидетел на това, как любимите му алпийски ледници са се стопили със 150 метра.
 

Автор: 
www.ageofstupid.net
Източник: 
Сайтът на една жена - http://www.jenite.net/2009/09/age-of-stupid.html

ВАЖНО е да знаете, че всички ресурси, които вие лично публикувате в СЕЛМИРА или изпращате по е-мейл, за да бъдат публикувани от ваше име, ще бъдат достъпни за ползване от другите потребителина СЕЛМИРА под лиценз Криейтив Комънс 2.5 (Creative Commons 2.5) -"Признание-Споделяне на споделеното 2.5"