Колелото- полезно и приятно

Ако си мислите, че запазването на хубавата фигура се постига с цената на дълги упражнения във фитнеса, дълбоко се лъжете. Има и много по-приятен начин, който обаче често се пренебрегва. Карането на колело! Само пет минути колоездене на ден могат да помогнат срещу излишните килограми и,  едновременно с това, да поддържат тонуса. Доказано е- това физическо натоварване е отличен начин да се почувстваме по-бодри.

Ето и някои от предимствата на колелото пред другите упражнения:

  1. Като начало, колоезденето е по-добро упражнение за сърцето в сравнение, например, с ходенето и тичането.
  2. Може да се кара велосипед почти навсякъде и по всяко време на годината, и това не е свързано с големи финансови разходи. Разбира се най-добре е да се кара колело извън града, сред природата, където въздухът е по-чист.
  3. Освен за спортуване, велосипедът може да се използва и за транспорт. Вие може да пътувате до училище или до работа, както и да се забавлявате навън, без да губите време в задръстването.
  4. Карането на велосипед е полезно не само за вас, но и за околните. Използването му намалява замърсяването, което е причина за редица заболявания като асма и бронхит.
  5. Колоезденето е спорт, който развива почти всички мускули в човешкият организъм: крака, ръце, гръб, корем и други. Колоезденето е перфектна тренировка за цялото тяло, която допринася да се освободим от стреса и да разнообразим ежедневието си.

Казано накратко, колоезденето:

• нормализира телесното тегло;

• способства за доброто функциониране на сърцето;

• разширява обема на белите дробове;

• засилва кръвообращението;

• повишава имунитета;

• улеснява храносмилането;

• поддържа ставите подвижни;

• повдига настроението.

Така че, какво чакате, грабвайте колелото и излезте навън с приятели, за да подишате свеж въздух и да избягате от скуката!

 

 

 

Автор: 
klara92
Година: 
2010
Източник: 
http://www.dolceta.eu/bulgaria/Mod5/spip.php?rubrique116

ВАЖНО е да знаете, че всички ресурси, които вие лично публикувате в СЕЛМИРА или изпращате по е-мейл, за да бъдат публикувани от ваше име, ще бъдат достъпни за ползване от другите потребителина СЕЛМИРА под лиценз Криейтив Комънс 2.5 (Creative Commons 2.5) -"Признание-Споделяне на споделеното 2.5"