Младежи със специални потребности на международен младежки обмен

За първи път младежи с увреждания от Хасково и Димитровград, доброволци на Клуб ЮНЕСКО и Младежкия информационно-консултантски център – Хасково заминават от 13 до 21 февруари за участие в Международен младежки обмен в гр. Норуич - Англия. Младежите са членове на Районната организация на глухите – Хасково и Дружеството на диабетоболните.Обменът е организиран от асоциация „Международни проекти- Норфолк” по Европейската програма „Младежта в действие”и в него ще вземат участие младежи с увреждания от 6 страни/ Полша, Унгария, Република Чехия, Румъния, Англия и България/. Там нашите младежи ще разкажат за България и Хасково, ще покажат красотата на българските танци и песни, ще дискутират какво е да си гражданин на Европа, ще посетят исторически и културни забележителности в Лондон.

По същото време доброволецът на МИКЦ- Хасково Борислав Черкезов ще участва на Световен форум, насърчаващ младежкото участие в живота на общините ”Младите –време за неотложни действия”, организиран от Международното бюро за младежка активност, Брюксел, Белгия. Пред участниците във форума, той ще сподели какво правят доброволците на Клуб ЮНЕСКО за децата от малцинствата в нашия град. Участието му е финансирано от Националния център „Европейски младежки програми и инициативи” към МОМН.

Автор: 
Клуб ЮНЕСКО
Източник: 
МИКЦ Хасково

ВАЖНО е да знаете, че всички ресурси, които вие лично публикувате в СЕЛМИРА или изпращате по е-мейл, за да бъдат публикувани от ваше име, ще бъдат достъпни за ползване от другите потребителина СЕЛМИРА под лиценз Криейтив Комънс 2.5 (Creative Commons 2.5) -"Признание-Споделяне на споделеното 2.5"