Бизнес и Кариера

Пътеводител за успешна криера

Работно помагало "Пътеводител за успешна кариера" е насочено към ученици, студенти и младежи, които планират своето бъдеще, както в професионален, така и в личностен план. en.calameo.com/read/0001926987541a325b040  . Упражненията, които са използвани в изданието са популярни в практиката на кариерното консултиране.
Автор: 
Таня Терзийска-Кунева
Година: 
2010
Източник: 
Selfinvest

Разликата между високото образование и високата квалификация

Когато се заговори за висококвалифицирани специалисти, в България първата представа е висшисти. А това не е задължително така.
Автор: 
Jobtiger
Година: 
2010
Източник: 
Оригинален източник

Най-големите саботьори в работата

Помислете колко често по време на работа проверявате личния си мейл, губите време в безсмислени неща или си говорите с колегите. На пръв поглед тези неща едва ли може да се каже, че провалят работния ви ден, но въпреки това минутите се трупат. Всъщност, изчислено е, че средно човек губи по около два часа от работния си ден и то, без да включваме времето за обяд.
Автор: 
Jobtiger
Година: 
2010
Източник: 
оригинален източник

Как да оценим и да предоговаряме предложение за работа

Предоговарянето на предложение за работа е трудно за много кандидати, тъй като трябва точно да се дефинират очакванията спрямо работодателя по отношение на възнаграждения и условия. Целта, от една страна, е да не сме прекалено взискателни и смели в исканията си, а от друга - да не се подценяваме. Как да се справите с тази задача:
Автор: 
JobTiger.bg
Година: 
2010
Източник: 
http://www.jobtiger.bg/careerlib.php?id=208&ln=2

Най-често задавани въпроси на интервю за работа

Каква информация всъщност иска да получи интервюиращия. Не забравяйте, когато сте на интервю, да се поставите на мястото на работодателя и да мислите какво би могло да се крие зад всеки от въпросите, които ви задават. 1. Разкажете ми за себе си ... Работодателят иска набързо да получи представа, както за образованието и миналия Ви опит, така и за това какъв човек сте, както и колко добре "продавате" себе си и своите способности. Недейте да се отклонявате от съществените неща.
Автор: 
JobTiger.bg
Година: 
2010
Източник: 
JobTiger.bg

Как да оценим и да предоговаряме предложение за работа

Предоговарянето на предложение за работа е трудно за много кандидати, тъй като трябва точно да се дефинират очакванията спрямо работодателя по отношение на възнаграждения и условия. Целта, от една страна, е да не сме прекалено взискателни и смели в исканията си, а от друга - да не се подценяваме.

Как да се справите с тази задача:

Автор: 
JobTiger.bg
Година: 
2010
Източник: 
JobTiger.bg

Как да се забавляваме по време на работа

Повечето от нас, да не кажем всички, сме имали от "онези" дни, в които стрелките на часовника едва се движат. Особено сега, с наближаващия край на годината, работата често намалява и дори за тези, които наистина обичат професията си винаги идва момент, в който се чудят какво да правят до края на работния ден... Ако сте от тези, които за момент (или по-дълго) "няма" какво да правите и ви е леко скучно, по-долу ще намерите някои забавни предложения, с които да разнообразите времето.
Автор: 
JobTiger
Година: 
2010
Източник: 
JobTiger

Как да напуснем работа

Oткакто наскоро започна да се говори за края на кризата (в международен аспект) много хора дават индикации, че вече се оглеждат за нова работа, изчаквайки малко по-голяма стабилност на пазара на труда.

Автор: 
www.jobtiger.bg
Година: 
2010
Източник: 
http://www.jobtiger.bg

Как работодателят да ни хареса

Откакто кризата засегна пазара на труда, за много от хората, търсещи работа, би било истински късмет, ако получат дори едно предложение. За някои получаването на няколко оферти едновременно изглежда невъзможно, докато за други това се оказва реалност - кандидатите, желани от всеки работодател.

Автор: 
JobTiger
Година: 
2010
Източник: 
JobTiger

ВАЖНО е да знаете, че всички ресурси, които вие лично публикувате в СЕЛМИРА или изпращате по е-мейл, за да бъдат публикувани от ваше име, ще бъдат достъпни за ползване от другите потребителина СЕЛМИРА под лиценз Криейтив Комънс 2.5 (Creative Commons 2.5) -"Признание-Споделяне на споделеното 2.5"

Syndicate content