Работни документи

Как да си направим компост?

Какво е компостът?

Компостът е резултат от естественото разграждане на органични отпадъци. При този процес, милиони микроорганизми преработват битовите и градински отпадъци и ги превръщат в ценен естествен тор. На вид този тор е черен и рохкав и е изключително богат на хранителни съставки за растенията.

Защо да компостираме?

Автор: 
Екокомпост
Година: 
2009
Източник: 
www.futurefriendly.bg

Как да регистрираме НПО

Покрай основаването на фондация „Отворени проекти„ преминахме по процедурата за създаване на юридическо лице с нестопанска цел. Тъй като бих искал да помогна за създаването на още няколко подобни формирования, този текст има за цел да улесни тяхната регистрация.

Също така и самата природа на тези юридически лица е такава, че те често не могат да си позволят излишни разходи в самото си начало, а целите, които си поставят понякога наистина си заслужават, аз бих искал да се опитам да опиша процеса с надежда да помогна на тези, които биха искали, но не знаят как точно.

Автор: 
Пейо Попов
Година: 
2006
Източник: 
Future Friendly

ВАЖНО е да знаете, че всички ресурси, които вие лично публикувате в СЕЛМИРА или изпращате по е-мейл, за да бъдат публикувани от ваше име, ще бъдат достъпни за ползване от другите потребителина СЕЛМИРА под лиценз Криейтив Комънс 2.5 (Creative Commons 2.5) -"Признание-Споделяне на споделеното 2.5"

Syndicate content