Инициативи за промяна

Национален младежки конкурс "Моят незабравим доброволчески спомен"

До 25 Май всички добротворци на възраст до 25 години могат да вземат участие със своя творба в първия по рода си Национален Младежки Литературен Конкурс “Моят незабравим доброволчески спомен”, организиран от Ученическото благотворително дружество към НГДЕК с подкрепата на много изявени организации и фирми. Част от наградите са: участие в приключенски лагер, книги, билети за театър, материали за художници, тениски и шапки и какво ли още не.
Автор: 
Маги назер
Година: 
2010
Източник: 
www.dobrovolci.ning.com
Пълен текст: 

Ефективното общуване

Ефективното общуване
Качеството на нашия живот се определя от качеството на взаимоотношенията ни с другите хора. Те пораждат най-големите ни радости , както и най-голямата ни мъка. Аз-ът може да бъде усъвършенстван единствено чрез “ние”. Естественото поведение и искреността спрямо себе си е най-доброто поведение. Когато сме искрени с другите, нараства откритостта и доверието, комуникацията се осъществява с или без думи. Думата остава без значение, смисълът е в хората.

Автор: 
Мария Няголова - обучител
Година: 
2010
Източник: 
МИКЦ Добрич

Как да общуваме ефективно - асертивното поведение

            Асертивното поведение

Автор: 
Мария Няголова - обучител
Година: 
2010
Източник: 
МИКЦ Добрич

Умения за живот

Наръчник за развитие на личностни и социални умения в училище

Автор: 
Мариана Минчева-Ризова, Илия Ризов
Година: 
2002
Източник: 
УНИЦЕФ
Пълен текст: 

Ти си това, което ядеш!

Ако тази максима е вярна излиза, че повечето от нас са прасета.

Автор: 
Силва Дончева
Година: 
2010
Източник: 
МИКЦ Шумен

Как за организираме граждански протест

1. Цел

Протестът е форма на изразяване на гражданска позиция, след като не е бил постигнат резултат по друг начин. Всеки гражданин може да изразява своята позиция чрез протест и това е негово конституционно право. В повечето случаи протестът се появява естествено и той е противовес на лоша политика в дадена сфера или институция. Според своята цел протестът е:

Автор: 
Борислав Сандов
Година: 
2009
Източник: 
НЧ "Бъдеще сега"

Как да си направим компост?

Какво е компостът?

Компостът е резултат от естественото разграждане на органични отпадъци. При този процес, милиони микроорганизми преработват битовите и градински отпадъци и ги превръщат в ценен естествен тор. На вид този тор е черен и рохкав и е изключително богат на хранителни съставки за растенията.

Защо да компостираме?

Автор: 
Екокомпост
Година: 
2009
Източник: 
www.futurefriendly.bg

ВАЖНО е да знаете, че всички ресурси, които вие лично публикувате в СЕЛМИРА или изпращате по е-мейл, за да бъдат публикувани от ваше име, ще бъдат достъпни за ползване от другите потребителина СЕЛМИРА под лиценз Криейтив Комънс 2.5 (Creative Commons 2.5) -"Признание-Споделяне на споделеното 2.5"

Syndicate content